Login|Admin

Loginstatus: Niet ingelogd
Congres 21.09.2006

UPLOAD, Users as Designers, Designers as ToolmakersGeneration C (content) wil niet alleen lezen maar ook schrijven. Constant worden er via Flickr, YouTube en blogs terrabytes aan tekst, foto’s, films en geluid gedeeld met online peers. Binnen Massive Multiplayer omgevingen als Second Life bouwt generation C haar eigen wereld. Consumeren is niet genoeg, UPLOAD is het nieuwe adagium.

De rol en positie van zowel interaction-, web- , gamedesigners als communicatiedesigners en –strategen veranderen hierdoor. Het gaat voor ontwerpers en communicatoren meer en meer om het aanbieden van een context waarbinnen gebruikers zelf content plaatsen en verhalen maken. Een context die de gebruikerscontent zinvol of bruikbaar maakt en ontsluit. Designers worden context- en toolmakers.

UPLOAD schetst met behulp van inleidingen, verdiepingen, cases en discussies het karakter van generation C en de consequenties van dit karakter voor design en communicatie.

meer informatie »

Voor wie is dit congres interessant?Voor interaction designers, webdesigners, gamedesigners, reclame- en communicatiedesigners en e-strategen.

Interaction DesignHet congres ‘UPLOAD’ wordt georganiseerd in het kader van het 15-jarig bestaan van de studierichting Interaction Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Deze studierichting was een van de eerste opleidingen die aandacht besteedde aan interactief ontwerpen en digitale media. Interaction Design en haar alumni hebben een wezenlijke invloed gehad op het ontstaan van bedrijvigheid, innovatie en cultuur op het gebied van digitale media.

print